Најновије

РУСКА ОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА ШОКИРАЛА: Једна европска земља преузима контролу над украјинским територијама

Кијевске власти су почеле са распродајом земље, саопштила је Спољнообавештајна служба Русије (СВР).

Украјина. (Фото: Принтскрин)

Како се наводи, Пољска наставља да преузима контролу над Украјином - ради се о успостављању контроле над најперспективнијим гранама њене привреде.

- Пољска наставља да преузима контролу над Украјином. Информације које добија Служба сведоче о постепеном спровођењу далекосежних планова Варшаве за Украјину. Постаје све јасније да се не ради само о могуц́ности увођења "пољских мировних снага" у западне регионе ове земље, вец́ и о успостављању контроле над најперспективнијим секторима привреде суседне државе - саопштио је СВР.

Пољска планира да успостави контролу, пре свега, над украјинском пољопривредом, организована је куповина производа по јефтиним ценама.

- Одабрана тактика је једноставна, али веома ефикасна. Користец́и тренутну тешку ситуацију украјинских пољопривредних произвођача, укључујуц́и и складиштење пожњевених усева, пољске компаније су организовале откуп њихових производа по сниженим ценама, осуђујуц́и украјинска предузец́а у неким случајевима на банкрот. Затим ц́е откупити њихову имовину и земљиште по повољним ценама. То се може илустровати, на пример, чињеницама о куповини новог јечма од 30 долара по тони, што је скоро пет пута јефтиније од реалне цене овог производа - додаје се у тексту.

- Паралелно са тим, пољска страна улаже у стварање транспортне инфраструктуре и друге логистике за несметан извоз украјинске хране у Европу и друга тржишта, где су цене много вец́е - напомиње се у саопштењу агенције.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА