Најновије

НЕВРЕМЕ СТИЖЕ У НАРЕДНИХ САТ ВРЕМЕНА! РМХЗ издао 2 упозорења: Овде се очекују обилне падавине, грмљавина и град

Републички хидрометеоролошки завод најавио је да се у наредних сат времена у Поморавском и Златиборском округу очекују киша и пљускови са грмљавином.

Невреме. (Фото: Јутјуб)

Раније данас РХМЗ је издао упозорење за подручје Србије и једно за Београд због краткотрајних временских непогода које се очекују данас и сутра.

Упозорење за подручје Србије односи се на краткотрајне временске непогоде.

"Данас и сутра локално се очекују обилне падавине и град, у зони пљуска и јак ветар", упозорио је РХМЗ.

Упозорење за Београд је, такође, за краткотрајне временске непогоде.

"У појединим деловима града могуће су краткотрајне временске непогоде праћене градом, већом количином падавина и јаким ветром у зони пљуска", наводи се у упозорењу РХМЗ-а.

Такође, раније су најављене непогоде и на подручју Баната.

- У наредних сат времена у јужним деловима Баната, као и јужним деловима Београда интезивнији пљускови са грмљавином - раније је најавио РХМЗ.

Киша је већ почела да пада јужно од Београда, а тамни облаци надвили су се и над престоницом, где се ускоро очекују падавине.

Упаљен метео аларм

Због кише, грмљавине и екстремно високих температура на снази је данас наранџасти и жути метео аларм.

Наранџасти метео аларм упаљен је за делове западне и југозападне Србије, као и за подручје Шумадије, а метеоролози су прогнозирали кишу и грмљавину у овим крајевима. Када је на снази наранџасто упозорење то значи да је време опасно.

"Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе", наводи се на сајту РХМЗ-а.

У осталим деловима Србије, због кише, грмљавине и високих темпераратура на снази је жути метео аларм, што значи да време потенцијално може бити опасно.

"Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике", објашњавају из РХМЗ-а.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА