Најновије

РАТ У УКРАЈИНИ ЕСКАЛИРА У СВЕТСКИ?! Западни обавештајци тврде: Моћни савезници Русије стигли на Крим!

Британске и америчке обавештајне службе тврде да је Иранска револуционарна гарда на терену на Криму одакле подупире руске нападе дроновима на Украјину.

Фото: riafan.ru

Портпарол америчког Савета за националну сигурност Џон Кирби рекао је да је Иран послао особље да помогне трупама Владимира Путина у лансирању беспилотних летелица иранске производње на украјинске електране и другу кључну инфраструктуру.

То укључује чланове огранка Иранске револуционарне гарде - једне од најмоћнијих паравојних организација на Блиском истоку - према извештајима британске владе.

Налаз обавештајних служби долази у тренутку када амерички председник Џо Бајден покушава да појача међународни притисак на Техеран да одустане од помоћи Русији.

Москва се последњих дана све више окреће беспилотним летелицама које је испоручио Иран, као и властитим крстарећим пројектилима Калибр и Искандер, како би извела низ напада на украјинску инфраструктуру и војне циљеве.

Украјински председник Володимир Зеленски рекао је ове недеље да су руске снаге уништиле 30% украјинских електрана од 10. октобра.

- Информације које имамо су да су Иранци поставили тренере и техничку подршку на Крим, али Руси су ти који управљају - рекао је Кирби.

Додао је да Бајденова администрација разматра наметање нових санкција Техерану и да ће тражити начине да Ирану отежа продају таквог оружја Русији.

Руси послали дрон у извиђање украјинских ровова! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА