Најновије

МЕДВЕДЕВ: Кијевске власти постале непријатељи православне вере

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, коментаришући поступке украјинских власти у односу на Украјинску православну цркву (УПЦ), рекао је данас да су украјинске власти постале непријатељи православне вере, јављају РИА Новости.

Дмитриј Медведев (Фото: Kremlin.ru)

"Кијевски сатанисти су дошли до Украјинске православне цркве, траже везе са руским светом. Конфискују црквену имовину. Туку духовнике и парохијане. Међутим, прогон УПЦ је почео много раније. Када је извесни Порошенко жртвовао УПЦ и Мински споразум зарад његовог неуспелог реизбора", поручио је Медведев, пренсои Танјуг.

Раније у току дана из Кијева је саопштено да ће украјинска влада припремити закон којим се забрањују цркве повезане са Русијом, у складу са потезима које председник Украјине Володимир Зеленски сматра неопходним како би се спречила Москва да "слаби Украјину изнутра", пренео је данас Ројтерс.

Национални савет за безбедност и Савет за одбрану Украјине овластили су владу да направи нацрт закона након низа упада у парохије за које Кијев каже да можда добијају наредбе од Москве.

У Украјини постоји Православна црква Украјине, под ингеренцијом Кијева, и Украјинска православна црква, под ингеренцијом Москве. Цркве су се раздвојиле пре три године.

Испитивање заробљених украјинских падобранаца погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА