Најновије

РУСКИ ЕКСПЕРТ: Украјина је само загревање

Председник Института Блиског истока, руски политиколог Јевгениј Сатановски, је у емисији „Соловјев ЛИВЕ“, објаснио, зашто је Украјина загревање пред главни удар САД против Русије.

Фото: rusvesna.su

Вашингтон наставља да дестабилизује ситуацију у близини граница Русије, а спровођење планова САД-а, чини Украјину „мањим загревањем“.

Експерт је признао, да има јако добро мишљење о Сједињеним Државама као земљи. Говорио је о својој родбини и пријатељима који тамо живе, као и о љубави према америчким музејима и националним парковима. Међутим, по дефиницији, он сматра да је немогуће постићи договор са руководством САД.

У нове центре нестабилности, где САД полажу право на део руских територија, експерт наводи Нагорно-Карабах, Централну Азију и Арктик – за сада само на страницама медија. Сатановски страхује и од нових претњи Руској Федерацији из источне Европе, због провокативног деловања антируских држава у региону.

Јерменско-азербејџански чвор сада може лако да експлодира – на Јужном Кавказу смо у веома непријатној ситуацији, пред почетак великог регионалног рата.

Централна Азија је иста, а Казахстан је још далеко од смирености. О претензијама на острво Врангел да се и не говори, а поред Украјине, тешка ситуација је и у пољско-литванском или придњестровском правцу“, рекао је Сатановски.

Сукоб који руководство САД планира у односу на Русију, чини украјинску кризу малог обима, сматра политиколог. Истовремено, мало је вероватно, да ће Вашингтон схватити последице спровођења антируских планова уз дестабилизацију њених граница.

„Суочавамо се са почетком веома великог рата. Ово што се сада дешава је само мало загревање, и нисам сигуран да данашње америчке власти схватају, да постоје ствари које не би требало да се раде“, рекао је Сатановски..

Експерт је уверен, да ће земље ЗНД, покушавајући да остану неутралне у конфронтацији између Русије и Запада, ипак бити укључене у сукоб. За то је, према речима политиколога, Вашингтон већ обезбедио новац у буџету.

Руси разнели базу страних плаћеника у Бахмуту!

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА