Најновије

СЛАВНИ РУС ПРЕДВИДЕО РАТ У УКРАЈИНИ Још 2015. говорио: "Доњецк и Луганск никада неће Украјини опростити!"

Познати руски режисер и оскаровац Никита Михалков данас је хитно пребачен у болницу. Како су јавили руски медији, 77. годишњем режисеру је дијагностикована инфекција корона вирусом. Према последњим информацијама, Михалков је у тешком стању.

Фото: ria.ru

У великом интервјуу за наш лист 2015. године Михалков је предвидео како ће се одвијати ситуација у Украјини.

- Горбачов је осмехом одговарао на "порцуланске осмехе" непријатеља. Јељцин је грлио своје противнике, а НАТО се населио на нашим границама. Правили смо се да не знамо да ће свака пушка пре или касније опалити. Када се то догодило, почели смо да размишљамо о безбедности. На срећу, Владимир Путин је наш први председник који је Америци одлучно рекао - не! Више нећемо мирно седети и чекати окупацију - рекао је тада Никита Михалков за "Новости". 

- Једна велика грешка учињена је у Русији, пуних 20 година се мислило да се ништа не мора радити и да нам никаква претња неће закуцати на врата. То је словенски менталитет. Исто је било на Косову и Метохији, мислило се, добро је док има струје, воде и неког посла, а све остало може под тепих. Тако је било и код нас, има гаса, има пића, па је Русу добро. За то време, на нашим границама противник је уложио пет милијарди долара у стварање кризе, преко медија, школских уџбеника, свега... А онда је, тобож одједном, све пукло...

- Постоје ствари које су неповратне, рат ствара неку неопходност, јаку попут генетске, која не дозвољава да се ствари врате на старо. Видите, после свега, Доњецк и Луганск никада неће Украјини опростити! Чак и да то желе, за опроштај би биле потребне десетине, можда и стотине година. Зато је најприроднији пут мирно се договарати и пажљиво слушати жеље Доњецка и Луганска. Показало се, нажалост, да су договори у Минску били су само један кратак предах да се војска прегрупише око Доњецка. Искрено, не мислим да ће у овом тренутку Доњецк и Луганск постати независне државе, али ако остану у оквиру Украјине, мораће имати сасвим другачији статус. То ће се догодити када се промени садашње руководство Украјине. Ова Украјина је настала пучем, војним превратом, а Кијев ће у једном тренутку одговарати за то, јер је једно насиље проузроковало друго, па људи и даље страдају - казао је режисер. 

- Кијев тренутно говори само енглески језик, надајући се да ће се неким чудом све добро завршити за њих. Али Бог не ради како неко, на неком месту, хоће. У једном тренутку мораће чути глас Русије. Ако Украјина то не учини, претрпеће потпуни крах. Сви би требало да знају - нема ништа страшније него кад словенског човека доведете до очајања. Ако људе у Доњецку и Луганску доведу до очајања, а надам се да дотле неће доћи, Украјина неће опстати - рекао је тада Михалков.

Ко држи цео свет у шаци, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА