Најновије

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ АМЕРИЧКЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ: Украјина је лабораторија за испитивање

Територија Украјине је постала лабораторија за тестирање западног оружја, које не оправдава увек очекивања, а после поука из сукоба може и да постане прошлост. Ово су борбене пробе у стварном свету, пренела је ТВ мрежа Си-Ен-Ен.

Украјинска војска. (Фото: Flickr)

- Ниједно од западног оружја није раније коришц́ено у сукобима између две индустријски развијене земље, па је Украјина постала лабораторија за оружје у сваком смислу. За Пентагон је украјински сукоб постао извор огромне количине информација о америчким системима. Неки од њих су мање ефикасни него што се очекивало, као што су дронови „свичблејд 300“ и противрадарске ракете.

О системима „хамарс“ су у САД схватили да захтевају често одржавање при интензивној употреби. Војсковође ц́е годинама проучавати податке из Украјине. Хаубице М 777 се троше од честе употребе и губе на прецизности, а овај артиљеријски систем тешко је премештати брзо како би се избегла узвратна ватра, није га лако сакрити и он би могао да постане ствар прошлости - рекао је за ЦНН неименовани официр америчке војске.
У извештају се цитира и конгресмен демократа Џим Хајмс из одбора за обавештајне послове Представничког дома, који је рекао да би о новонаученим лекцијама о оружју могла да се напише читава књига.

Током дана је Вагнерова група заузела ји стратешки важно насеље Сол. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА