Најновије

Краљ Чарлс Трећи протерао принца Ендрјуа из Бакингемске палате

Краљ Чарлс Трећи наредио је принцу Ендрјуу, војводи од Јорка, да напусти Бакингемску палату, а његове ствари су у току реновирања палате однете, преноси британска штампа.

Краљ Чарлс (Фото: јутјуб)

Краљ је јасно ставио до знања да Бакингемска палата више није место за принца Ендрјуа. Прво је прошле године затворена његова канцеларија, а после тога и одаје за спавање", изјавио је неименовани извор за британски Сан.

Ендрју је волео своје одаје у Бакингемској палати, где је живео брачним животом са Саром Фергасон, којом се оженио 1986. године, а оне су биле и његово љубавно гнездо после развода 1996. године, наводи лист.

"У своје одаје у палати је доводио много нових девојака, међу којима је била и манекенка Каприс. Стан у Палати светог Џејмса нема исту чар за слободног мушкарца", закључио је извор новина Сан.

Принц Ендрју се ранијих година нашао у центру скандала Епстин и био је оптужен за сексуално злостављање због чега се повукао из јавног живота. У новембру 2022. је изгубио и плаћену полицијску заштиту Бакингемске палате.

Војвода од Јорка оптужен је за сексуално злостављање Американке Вирџиније Џуфри када је имала само 17 година.

Она је изнела у јавност тврдње да ју је принц напао у Лондону и у САД.

Тужба Американке позива се на Закон о жртвама деце из 2019. године, који је проширио права жртава да туже злостављаче и због навода који су застарели.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА