Најновије

НЕМЦИ ПРОТИВ САД Позиви у Берлину: Протерајте америчке војнике!

Уколико је писање америчког новинара тачно, требало би повући све америчке трупе, поручио посланик Алтернативе за Немачку.

Фото: US Army

Наводи америчког новинара Симура Херша да су САД заједно са Норвешком уништиле Северни ток морају бити истражени, поручио је шеф посланичке групе немачког АфД-а Тино Чрупала.

То је, уједно, и први позив из Берлина да се испита улога Вашингтона у саботажи гасовода који је повезивао Русију и Немачку преко Балтичког мора.

"Сумње добитника Пулицерове награде морају бити истражене. Да ли је водећа сила НАТО-а извршила напад на критичну инфраструктуру наше земље у европским водама? Тада би се морало поставити питање да ли Алијанса гарантује безбедност у Европи или је ипак угрожава. Последица би било повлачење свих америчких трупа", навео је посланик десничарске странке.

Он је додао да на сва отворена питања одговоре морају да дају истражне комисије.

"Бундестаг има право да зна каквим сазнањима располаже Савезна влада. Да ли су владини званичници могли да буду упознати са планирањем напада? Сви закључци националних власти морају да стигну до Европског парламента", истакао је.

Чрупала је указао да европске државе не смеју да трпе такво насилно мешање, а још мање им је дозвољено да учествују у томе.

Амерички истраживачки новинар Симор Херш раније је објавио да Сједињене Државе стоје иза саботаже руског гасовода. Он је на својој веб страници написао да су амерички рониоци током НАТО вежби у лето 2022. године поставили експлозив испод Северног тока, а да су га, три месеца касније, активирали Норвежани.

Бела кућа равнодушна према будућности украјинске државе

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА