Најновије

УКРАЈИНЦИ ПРИЗНАЛИ НЕМОЋ: "Такав напад никада нисам видео, било је страшно"

У нападима на енергетске и војне објекте Руси су користили и најновије ракете "кинжал" које не може да задржи нити једна ПВО.

Фото: ria.ru

Представник украјинског ратног ваздухопловства Јуриј Игнат казао је да су Руси гађали "миговима-31К" важне украјинске објекте новим ракетама, многохваљеним "кинжалима".

Игнат је признао да ниједан "кинжал" нису могли да оборе, па су све те ракете погодиле циљеве.

Ракетирано је садам украјинских области.

- Такав напад никада нисам видео. Било је страшно - искрено је казао Игнат.

Председник Украјине Владимир Зеленски на свом "Телеграм" каналу је прокоментарисао да су становници Кијевске области били у склоништима седам сати. Осим Кијевске области, највише су гађани објекти око Одесе и Житомира. Зеленски каже да су Руси гађали 81 ракетом.

Руководиоци Украјинског енергетског холдинга тврде да су три термоелектране озбиљно оштећене. Где су те термоелектране не говори се, али судећи по јачини експлозија, једна од њих је била у Кијевској области.

Руси су први пут почели да гађају енергетске објекте 10. октобра, као одмазду за то што су Украјинци направили диверзију на Кримском мосту.

Већ је најављено да би амерички ПВО системи "Патриот" ускоро могли да почну да се користе у Украјини. Помоћник министра одбране САД Даглас Буш је потврдио да ће Украјина моћи да се брани од напада из ваздуха "Патриотима".

Пољски председник Анџеј Дуда изјавио је да је његова земља спремна да испоручи украјини авионе "миг 29" које су до сада користили пољски пилоти. У Вашингтону су потврдили да су спремни да дају ракете које могу да користе и "мигови". Дуда је посебно истакао да су "мигови" које ће дати Украјини у летном стању, а Кијев за њих већ има обучене пилоте.

ТЕШКЕ БОРБЕ ЗА БАХМУТ: Руска артиљерија и војска делују муњевито, Украјинци кренули у офанзиву у важној области

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА