Најновије

Народ мора зауставити лудаке на власти који народ гурају у трећи светски рат

Нови протест против НАТО и наоружавања Украјине јуче је одржан у Кошицама.

Окупљени су потписивали петицију за излазак Словачке из НАТО- а, а говорници су у својим иступима најавили да ће покренути иницијативу и за излазак земље из ЕУ.

- Ово није Европа у коју се улазило, та Европа је била о Европа слободе кретања, слободе трговине, што се променили у диктатуру Брисела чије вредности Словаци сматрају неприхватљивим. Решење није ЕУ, решење је уједињење Словена – поручено је.

Организатори протеста “Марш за мир” подсећају да се приближава годишњица агресије на СРЈ и да је јединство Словена потребно да се то не би понављало. Генерал у пензицијиИван Шевчик, путем својих профила на друштвеним мрежана, позвао је учеснике да  се сете српских жртава које су страдале у бомбардовања међу којима је било и војвођанских Словака. Шивчек је члан опозиционе Народне коалиције.

На скупу у Кошицама затражена је измена Закона о референдуму.

- Ми људи смо политичарима на разне начине показали да се не слажемо са њиховом политиком, уместо да слушају жељу народа они крше Устав, законе, раде шта год желе знајући да их штити амбасада САД.  Они мисле да  имају сигурне куће у Америци, али ајмо да ми то променимо да сигурне куће имамо ми овде. Све што нама треба је да се промени Закон о референдуму, то је пут директне демократије – поручио је један од говорника.

Следећи говорник рекао је да народ мора зауставити “лудаке на власти који народ гурају све више и више у Трећи светски рат”.

-  Сви видимо да је НАТО један злочиначки пакт који нас прави примарним циљевима – рекао је он.

Следећи говорник је поручио да су Словаци мирољубив народ и да не могу дозволити да се било које оружје из Словачке испоручује било где по свету где ће оно само донети смрт и то посебно међу Словенима.

Národ musí zastaviť šialencov pri moci, ktorí tlačia národ do tretej svetovej vojny!

V Košiciach sa včera konal nový protest proti NATO a vyzbrojovaniu Ukrajiny.

Organizátori protestu „Pochod za mier“ pripomínajú, že výročie agresie proti Jugoslávii sa blíži a jednota Slovanov je nevyhnutná, aby sa to už neopakovalo. Generál vo výslužbe Ivan Ševčik prostredníctvom svojich profilov na sociálnych sieťach vyzval účastníkov, aby si pripomenuli srbské obete, ktoré zahynuli pri bombových útokoch, medzi ktorými boli aj Slováci z Vojvodiny. Ševčík je členom opozičnej Národnej Koalície.

Na zhromaždení v Košiciach zaznela požiadavka na úpravu zákona o referende.

- My ľudia sme politikom rôznym spôsobom ukázali, že nesúhlasíme s ich politikou, namiesto toho, aby počúvali želania národa, porušujú ústavu, zákony, robia si čo chcú s vedomím, že ich chráni Veľvyslanectvo USA. Myslia si, že v Amerike majú bezpečné domy, ale zmeňme to, aby sme my mali bezpečné domy tu. Všetko, čo potrebujeme, je zmeniť zákon o referende, to je cesta priamej demokracie, povedal jeden z rečníkov.

Ďalší rečník povedal, že ľudia musia zastaviť „bláznov pri moci, ktorí tlačia ľudí stále viac do tretej svetovej vojny“.

- Všetci vidíme, že NATO je zločinecký pakt, ktorý z nás robí primárne ciele - povedal.

Ďalší rečník povedal, že Slováci sú mierumilovný národ a nemôžu dovoliť, aby niektorá zbraň zo Slovenska bola doručená kdekoľvek na svete, kde prinesie len smrť, najmä medzi Slovanmi.

НАПАДНУТ КРИМ: Украјински дронови стигли у зору - Руси одмах узвратили

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА