Најновије

Приказ: "Вика" из Чаробне књиге!

Поново сјајан одабир врхунских дела европског стрипа који нам доноси Чаробна књига.

Фото: Чаробна књига

Пред нама је 482. издање библиотеке Оловка, туш и перо и 5. број специјалног издања едиције Стари континент под називом “Вика”.

Већ од првог погледа на насловну страну овог албума који садржи прва два дела приче, јасно је да се ради о посебном делу у стрипској уметности.

Иако добар стрип "лежи" на квалитетном сценарију, Вика је тако насликана, да цртеж и колор стоје на првом месту, знатно изнад сценарија! 
А сценарио је одличан!

Епска фантазија је одувек имала поклонике, нарочито је то случај у последњих неколико деценија након масовних екранизација славних дела аутора овог жанра и поготово у млађој публици, али ово није стрип - сликовница за децу.

Чак и неко ко није поклоник ове врсте правца би остао ускраћен уколико не би пажљиво прочитао и сагледао овај албум из више углова.

Почев од грандиозне насловнице, па преко мапе Пановог света, сваки детаљ књиге нам држи пажњу на највећем нивоу.

Раскошне табле су испуњене квалитетом садржаја, како велики прикази преко половине или целе странице, тако и скривених детаља на потпуно испуњеним таблама (обратите пажњу и на бројеве којима су означене странице).
Ретко се наилази на стрип који од вас захтева да минутима гледате сваку вињету, сваки милиметар странице и да приметите са задовољством да је уметник осмислио и довршио сваку линију.

Први том садржи два дела "Вика и гнев Оберона" и "Вика и мрачне виле" и бави се уводом у трагично детињство и спасоносни пут главне јунакиње.
Полако пратимо одрастање Вике, губитак љубави, стицање нових савезништава и увод у припрему коначне борбе. 
Толико о "заплету", препорука је да се са детаљима упознају читаоци, а прича обилује сјајним обртима, карактерним ликовима и интересантним хумором.

Сценариста овог уметничког дела је Жил Димај или како се потписује - Томас Деј, француски писац научне и епске фантастике, а Вика је први његов рад на стрипу и одмах погодак!
Господин уметник који је визуелно представио ову фантастичну причу је Оливје Ледроа, француски илустратор и стрипску цртач, носилац награде Игл за "омиљени европски стрип".

Књига садржи сјајан уводник, додатке у виду графичких приказа ликова који на крају нису заживели у том облику.

Поново сјајан одабир врхунских дела европског стрипа који нам доноси Чаробна књига.

Извор:Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА