Најновије

ЧЕМУ ОВО? Турски специјалци стижу на Косово и Метохију

Министарство одбране Турске саопштило је данас да ће, на захтев НАТО-а, у наредна два дана послати специјалце на Косово и Метохију, који ће бити стационирани у касарни у Призрену, и позвало супротстављене стране на уздржаност. Као одговор на захтев добијен из Здруженог штаба НАТО-а у Напуљу, због дешавања на северу Косова, „планирано је да се 4. и 5. јуна у касарну „Султан Мурат“ на Косову“ упуте турске снаге, наводи се у саопштењу.

Турска војска (Фото: tsk.tr)

Како се прецизира, ради се о припадницима батаљона командоса из састава 65. механизоване пешадијске бригаде из Киркларелија, која је раније била распоређена у састав Кфора.

У саопштењу се додаје да Турска наставља да доприноси регионалном и глобалном миру и стабилности у оквиру мисија УН, НАТО-а, ЕУ и ОЕБС-а.

„У том контексту, наша земља помно прати дешавања на Балкану, где имамо заједничке историјске и културне вредности, заузима конструктиван став и позива на уздржаност страна, као и на решавање недавних догађаја у пријатељском и братском северном делу Косова, који наносе штету регионалној безбедности и стабилности, кроз дијалог“, навело је турско Министарство одбране, пренео је Танјуг.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је 30. маја у Ослу да ће та војна алијанса послати додатних 700 војника на Косово и Метохију, како би се сузбило насиље које је избило на северу покрајине и припремити још један батаљон који ће послати уколико то буде неопходно.

БЕРИЋ ПЛАКАО КАО КИША: Два минута која ломе срце (ВИДЕО)

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА