Најновије

ИСЛАМИСТА УБИО ТУРИСТУ У ПАРИЗУ: Има и рањених

Француска полиција ухапсила је радикалног 25-годишњег исламисту који је у суботу увече у Паризу убио немачког туристу, а ранио још две особе.

Убица (Илустрација: Pixabay)

Он је након хапшења изјавио да је напад извршио јер био забринут "због страдања муслимана, посебно у Авганистану и на палестинским територијама", уз оптужбу да је Француска саучесник у томе, саопштио је данас француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманин и нагласио да је нападач током хапшења узвикивао "Алаху Акбар" (Бог је велики).

"Ова особа је била спремна да убије још људи", рекао је Дарманин током конференције за новинаре.

Француско тужилаштво за борбу против тероризма потврдило је да је отворило истрагу о овом нападу у којем је исламски екстремиста ножем јурио неколико немачких туриста, убио мушкарца, а потом чекићем ранио још две особе.

Нападач није идентификован по имену, али је потврђено да је рођен у париском предграђу Неји, да је провео четири године у затвору и да је пуштен на слободу 2020. године, након чега је био под надзором и на психијатријском лечењу.

Смртоносни напад догодио се у 15. париском арондисману, а нападач је затим прешао реку Сену ка десној обали, где је чекићем напао и повредио две особе.

Потом га је зауставила полиција и неутралисала га са два електро-шока, рекао је министар Дерманин и похвалио полицајце на брзој реакцији.

О нападу на америчку базу у Ираку прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА