Најновије

АМЕРИЧКА ВОЗИЛА ГУБЕ КО КЛИКЕРЕ: Украјинци остали без више од трећине испоручених "бредлија"

Наводи се да су током борби са руском војском, украјинске снаге изгубиле 68 возила америчке производње.

Оружане снаге Украјине изгубиле су 68 борбених возила пешадије америчке производње М2А2 "бредли", преноси "Нешнл интерест".

"До почетка текуће године, Украјини је испоручено 186 борбених возила 'бредли'. Процењује се да је до 120 возила активно коришћено у борбеним операцијама, док остатак служи за обуку, замену у случају губитака и као извор резервних делова", наводи се у америчком часопису.

Такође, наводи се да су током борби са руском војском, украјинске снаге изгубиле 68 испоручених "бредлија". То значи да је више од трећине америчких борбених возила пешадије уништено, оштећено или напуштено, за шта су заслужне руска артиљерија, противоклопне вођене ракете и разне врсте дронова.

Неколико добро очуваних примерака, руски борци извукли су са бојног поља и превезли у Русију, ради испитивања појединих система, оклопа и наоружања, како би се утврдиле слабости и недостаци, што ће помоћи руској војсци у уништавању преосталих "бредлија".

Претпоставља се да је већи део ових возила уништен у рејону села Роботино у Запорошкој области за време летње офанзиве украјинских снага и током битке за Авдејевку, будући да је 47. механизована бригада украјинске војске учествовала и претрпела велике губитке током оба догађаја.

РУСКА АРМИЈА ОСЛОБОДИЛА 3 НОВА НАСЕЉА ЗАПАДНО ОД АВДЕЈЕВКЕ: Бердичи, Орловку и Тоњенкоје

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА