Најновије

Милан Стаматовић постао „узбуњивач“: Председник општине Чајетина два пута „случајно“ открио шта ради СНС

Случајно или не председник општине Чајетина Милан Стаматовић у два наврата је открио како функционише машинерија Српске напредне странке пред изборе. Први пут је говорио о томе како његов коалициони партнер сели бираче од места до места, где им и како зафали подршке, а други пут је говорио о систему прикупљања капиларних гласова.

Многи су остали у шоку када је пред децембарске изборе Милан Стаматовић у својој изјави за Н1 посведочио о организованим миграцијама бирача за потребе штеловања изборних резултата у корист владајуће Српске напредне странке.

“Ако су подељене сада општине, па за март када падају редовни избори, остане 70 општина, СНС може, с обзиром на своју позицију, да пребаци добар део бирача у Чајетину и да на тај начин победи. Што је потпуно легитимно. Неке сигурне гласаче можда из Ужица или из неке друге стране, може да пребаци у Чајетину и да ви уз добру подршку својих грађана – можете да изгубите због људи који су дошли са стране”, рекао је Стаматовић.

Запарало је уши и то што је председник општине Чајетина рекао да је селидба бирача потпуно легитимна, те су неки помислили да се ради о неспретној и несмотреној изјави. Међутим, да није тако убрзо је потврдио у изјави за једну локалну телевизију.

„Данас неко ко се озбиљно бави политиком, он своје грађане ако жели може да повуче. Значи, има неку слободну општину, може да их повуче на Златибор. Да ли неко може мени и теби да забрани где ћу ја да се пријавим? Не може нико“, изјавио је Стаматовић.

Затим је и трећи пут за телевизију Нова потврдио свој став, додајући да је уз то што је легитимно, сељакати бираче од општине до општине, чак и легално.

“Могу да покупују бираче и да их преселе где год хоће. То је по нашем закону могуће. Ако неко има интерес да освоји власт у једном делу Београда или на Златибору, он може финансијски да купи пола Србије и да дође и да освоји тамо власт”, подвукао је Стаматовић.

И тако је овај локални функционер, плански или не, по први раскринкао своје коалиционе партнере, правдајући да се не ради ни о каквом законском прекршају.

ГОРИ КУПЈАНСК! Пржење украјинске логистике, све лети у ваздух (ВИДЕО)

Извор: Нова.рс


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА