Најновије

У ФРЦИ ОД КИНЕ: Ево зашто Меркелова тражи гаранције од "Хуавеја"

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да су Немачкој потребне гаранције да кинеска компанија "Хуавеј Технолоџиз" неће прослеђивати податке Кинезима, пре него што се том добављачу телекомуникационе опреме одобри учешће у изградњи немачке 5Г мреже.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Меркелова, која се налази у посети Јапану, рекла да је због безбедносне забринутости важно да се разговара с кинеском владом и да "компанија једноставно не предаје податке држави", преноси агенција Ројтерс.

Меркелова је рекла студентима на универзитету Кејо да је безбедност важна уколико фирме желе да раде у Немачкој и да мора бити јасно да кинеска држава не сме да приступа свим подацима преко кинеских производа.

"Хуавеј" се нашао на удару међународне контроле због, како подсећа британска агенција, својих веза с кинеском владом и сумњи да би Пекинг могао да користи технологију те компаније за шпијунирање, што ова фирма негира.

Немачка влада тек треба да заузме став о томе да ли ће следити друге земље које су искључиле "Хуавеј" са свог тржишта због, како наводе, националне сигурности.

Британци признали руски Крим. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дејан Лучић - И Јапан и Кина су државе које су пројекти владара из сенке!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА