Најновије

ПОБЕГЛИ ИЗ ЕУ ПА ОДМАХ ЈАЧАЈУ ВОЈСКУ! Британци спремни за почетак маневара НАТО!

Само два дана након изласка Велике Британије из ЕУ, британска морнарица прва је стигла на шестомесечне војне маневре које на тлу ЕУ предводе САД.

Британски ратни брод (Фото: Јутјуб)

Припадници британске ратне морнарице данас су истоваривали тешку механизацију и војна возила која ће бити ангажована током маневара названих "Бранитељ-Европа 2020".

Како преноси АП, на овим вежбама ће бити распоређено 20.000 америчких војника и то је до сада највећи број припадника америчких оружаних снага у Европи у последњих 25 година.

Учествоваће укупно 37.000 војника из 18 земаља, од којих нису све чланице НАТО.

Маневри представљају проверу америчке способности да у случају стварне кризе пошаљу у Европу више хиљада војника и војну опрему раме уз раме са својим савезницима и партнерима. Многе вежбе биће одржане у земљама које се граниче са Русијом попут Пољске, Естоније, Латвије и Литваније, наводи АП.

Већина војних групација биће распоређена у фебруару, главне вежбе биће одржане у априлу и мају, а маневри ће потрајати све до августа.

Предвиђени су ваздушни десанти војника на позиције са војном опремом, као и постављање понтонских мостова за форсирање река у борбеним условима.

Техеран спреман за сарадњу са европским блоком! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА