Најновије

НАТО У ПАНИЦИ! ОГЛАСИО СЕ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: Шта ће Србији руски "Панцир"

Уместо што купује скупе оружане системе против непостојећих претњи из ваздуха, верујем да би Србија на много бољи начин може да улаже драгоцена средства, изграђује инфраструктуру и отвара радна места, што би младим грађанима Србије градило веру у бољу будућност, тврди амерички генерал потпуковник Фредерик Бен Хоџис.

НАТО војска, Србија, Русија (Фото: nato.int/Правда)

Он је тако прокоментарисао информацију да је први део противваздушног ракетног система "Панцир С", који је Србија купила од Русије, стигао на аеродом у Батајници.

Генерал Хоџис, бивши главнокомандујући америчких копнених снага у Европи, рекао је да државе имају право избора добављача војне опреме и оружја.

- Свака држава има право да набавља оружје по сопственој вољи. Волео бих да видим и да се друге западне државе укључе у конкуренцију у обезбеђивању онога што Србији треба. Србија има и других пријатеља и могла би да постигне много више од потпуне зависности од Русије - сматра Хоџис.

Хоџису, наводно, није јасна сврха коју ће тај одбрамбени систем имати у Србији.

- Питам се чему ли ови системи служе? Од кога Србија сматра да треба да се брани? Запад је неуморан у проналажењу начина да приђе Србији. И не представља никакву претњу Србији - рекао је Хоџис.

Министар одбране Александар Вулин саопштио је да је данас на аеродром "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници, код Београда, стигао први део руског система противваздушне одбрана (ПВО) "Панцир С1".

Како је саопштило Министарство одбране, он је рекао да набавком дефанзивног наоружања, јединог таквог у региону, Србија наставља с јачањем своје одбрамбене моћи и увећањем потенцијала одвраћања".

Погледајте спектакуларну бакљаду испред Храма Светог Саве! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА