Најновије

САРАЈЕВО РАЧУНА НА РАТНУ ОПЦИЈУ: Мисле да су мезимци НАТО-а

Босна и Херцеговина рачуна на „ратну опцију“ и ја, као човек који представљам Србе из Републике Српске, морам упорно о томе да информишем председника Србије Александра Вучића и релевантне међународне факторе, изјавио је данас српски члан Председништва Милорад Додик.

Војска БиХ са НАТО делегацијом (Фото: ОС БиХ)

- Они рачунају да су мезимци међународне заједнице и НАТО, и били су, али смо и ми мало томе допринели, јер смо се некако повлачили, док сада имамо јасан став о томе - рекао је Додик новинарима након састанка са председником Вучићем.

Каже Додик да су у Сарајеву пре два дана славили дан када је почело у том граду бомбардовање српских положаја, док је за Републику Српску то био трагичан догађај, пошто је НАТО том приликом убијао цивиле и бацао осиромашени уранијум.

Додик наводи да је о свему томе разговарао пре неки дана и са специјалним представником америчког државног секретара за Балкан Метју Палмером којег је запитао:

- Како Срби да живе у БиХ када они сматрају да смо ми извршили агресију и како ја да будем агресор и војници Републике Српске који су рођени широм Републике Српске и значајан број њих у Сарајеву где је смањен број српског становништва. Али, њима је досадна та тема.

Додаје да када су разговарали о статусу да је запитао како да Срби у Српској ћуте када су постојале њихове лоше намере од пре 20 година да се оскрнави српски национални интерес.

Када сте правили границе широм Балкана нисте нас питали уопште, јер оне нама нису никада ни одговарале, рекао је Додик додајући да је Република Српска згурана у БиХ у коју никад није хтела, уместо да буде независна држава а не ентитет.

Додик истиче да када би се хипотетички десило да се Босна разиђе да би једино могла да преживи Република Српска.

- Босна не може сама да преживи ако је оставите саму без међународног интервенционизма, не може да преживи ни Федерација нити многи кантони у БиХ. Само Српска са својим влашћу, народом и системом може да преживи - нагласио је Додик.

Шта је Кривокапић поручио Трампу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА