Најновије

ОД ДАНАС ЛАКШИ ПРЕЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Укинут докуменат за улазак из Србије у БиХ

Грађанима Србије од данас више није потребан зелени картон за улазак моторним возилима у Босну и Херцеговину, а то исто важи и обрнуто, за возила са таблицама БиХ која улазе у нашу земљу, саопштио је АМСС.

Граница (Фото: Гранична полиција БиХ)

За прелазак границе, у оба смера, довољан доказ да возило поседује осигуравајуће покриће јесте таблица с регистарским ознакама државе у којој је аутомобил регистрован.

Босна и Херцеговина је потписала Мултилатерални гарантни споразум којим је постала чланица тзв. подсистема регистарске ознаке. Савет Европе дефинисао је 19. октобар као датум почетка примене новог система преласка границе моторним возилом без потребе поседовања зеленог картона.

Србија је постала члан Мултилатералног споразума 2012. године, а тиме је власницима или корисницима аутомобила српских регистарских ознака омогућено да без додатне докумантације, трошкова или контрола, својим возилима путују у највећи део Система зелене карте, који сада броји тридест четири земље.

Зелени картон, подсећа АМСС, препис је полисе осигурања у иностранству и обавезан је документ за Македонију, Русију, Белорусију, Украјину, Молдавију, Албанију, Турску, Израел, Иран, Мароко и Тунис, док за земље Европске уније и Швајцарску није потребан. Прибавља се код осигуравајућег друштва код којег је осигурано возило.

Шта руска амбасада мисли о договору Београда и Приштине, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА