Најновије

"Скандалозно саопштење СДА да обележавање 9. јануара представља кривично дело!"

Линта оцењује да је Република Српска од потписивања Дејтонског споразума и завршетка рата до данас изложена "бруталним насртајима бошњачке елите уз сагласност и активно учешће дела међународне заједнице"

Република Српска. (Фото: Јутјуб)

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта честитао је руководству и грађанима Дан Републике Српске, 9. јануар и пожелео мир, развој напредак и успех на свим пољима.

Како је навео, Република Српска је настала пре свега као израз воље српског народа у Босни и Херцеговини због насилног одвајања БиХ од СФРЈ, а она је гаранција да ће српски народ барем у делу БиХ живети у слободи.

У честитки наводи и да се не сме заборавити улога Војске РС у одбрани и да се не смеју заборавити борци који су у тој тешкој борби положили своје животе.

Линта оцењује да је Република Српска од потписивања Дејтонског споразума и завршетка рата до данас изложена "бруталним насртајима бошњачке елите уз сагласност и активно учешће дела међународне заједнице" и наводи да јој је отето 80 надлежности.

Према његовим речима, крајњи циљ је укидање РС и свођење Срба на националну мањину, а затим протеривање са својих вишевековних простора као што је то учињено на подручју Федерације БиХ током рата.

- Један од начина укидања Републике Српске јесте настојање политичког Сарајева да се забрани прослава Дана Републике - оценио је Линта.

Он сматра и да је скандалозно саопштење СДА да обележавање 9. јануара представља кривично дело за које је запрећена казна затвора од шест месеци до пет година.

- У питању је један од многих доказа да СДА али и друге политчке странке са седиштем у Сарајеву нису одустале од ратних циљева Алије Изетбеговића и стварања унитарне и антисрпске БиХ - закључио је Линта.

Вучић и државни врх честитали Дан Републике Српске! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА