Најновије

ДОДИК: Обраћање Шмита у Савету безбедности - резултат немоћи Запада

Обраћање Кристијана Шмита у Савету безбедности и оптужбе представника Велике Британије на рачун Републике Српске за стање у БиХ резултат је немоћи Запада у покушају да контролише процесе на Балкану, рекао је српски члан Председништва Милорад Додик.

Милорад Додик (Фото: РИА новости)

Милорад Додик је у изјави за Радио-телевизију Републике Српске рекао да је очигледна криза и у међународним институцијама, јер је Савет безбедности прекршио процедуре и дозволом за обраћање Шмиту, али и бошњачком члану Председништва Шефику Џаферовићу.

Овим се, истиче Додик, показало да БиХ нема шансу.

Коментаришући обраћање председавајућег Председништва БиХ Шефика Џаферовића, Додик је поручио да "Џаферовић није показао ништа ново осим поновне мржње према Србима".

"Зато је и пожурио и тако се напросто појавио у Њујорку да би могао поново да клевеће и да лаже према Србима, тврдећи само оно што је он мислио да је истина. То говори о томе да је исти тај Савјет безбједности прекшрио и процедуре и сам Устав БиХ", истакао је Додик.

Додик је нагласио да Џаферовић није више позиционирани функционер од председавајућег Савета министара Зорана Тегелтије, ако није у име Председништва.

"Пошто није био у име Предсједништва, то само говори да он има један стереотип о томе који жели да проведе под сваку цијену и да напросто они сами доприносе дестабилизацији и разбијању саме БиХ. И ова сједница показује да она нема никакву шансу. Колико ћемо се мрцварити у том једном бескорисном, организованом појму како се зове БиХ, показаће вријеме", рекао је Додик.

О злочинима Шефика Џеферовића прочитајте ОВДЕ:

Извор: РТРС

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА