Најновије

ОРБАН: Република Српска и у наредним годинама може рачунати на пријатељство и подршку (ФОТО)

Председник Владе Мађарске Виктор Орбан захвалио је српском члану Председништва БиХ Милораду Додику на честитки коју му је упутио поводом његовог именовања за премијера, поручивши да Република Српска и у наредним годинама може рачунати на његово пријатељство и подршку.

Виктор Орбан (Фото: Влада Мађарске)

Орбан је истакао да су заједничка домовина Европа и у њој Мађарска закорачиле у деценију изазова и у еру пуну опасности.

- Грађани Мађарске су 3. априла јасно подржали безбедну, слободну и јаку Мађарску која са поносом чува своју културу и верске традиције. Влада Мађарске ће на основу тог поверења и даље бити на снази конструктивног мира. Сачуваћемо наше досадашње резултате, односно учинићемо све у интересу обнове Европе утемељене на хришћанској цивилизацији и на сувереним нацијама - истакао је Орбан.

Он је навео да га радује што српски и мађарски народ дијеле све те вриједности.

- Желео бих да вас уверим, господине председниче, да Република Српска и у наредним годинама може рачунати на наше пријатељство и подршку. У обављању ваше одговорне дужности, желим вам добро здравље и нове успехе - поручио је Орбан у писму Додику.

Шта је ЕУ за нормалне људе, сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА