Најновије

БЕЛИВУК И МИЉКОВИЋ ИМАЈУ ГРОБНИЦУ У БАРАЈЕВУ? Сумња се да је ту штек, ево шта би могло да се нађе под земљом

На територији општине Барајево, у једном селу, на месном гробљу постоји гробница, чији су стварни власници Вељко Беливук и Марко Миљковић.

Фото: public

Испод бетонске плоче су, уместо сандука са телом, похрањени новац, оружје и дрога. У току је предистрага како би се дошло до ближих информација и пронашао овај драгоцени "улов", пишу Новости.

Истражни органи очекују да би ближе информације о овој мистериозној гробници у околини Београда могао да има сада сведок окривљени Срђан Лалић.

- Новац ове организоване криминалне групе није пронађен - наводи извор из истраге.

- Такође, према оперативним информацијама, у тој гробници, осим пара, сакривено је и оружје, за које се сумња да је коришћено у неким ликвидацијама. Наводно, постоји и одређена количина кокаина. Ово је оперативни податак, који даље проверавамо и истражујемо.

Истражни органи имају сазнања о постојању ове "вечне куће" на сеоском гробљу, надомак Барајева, али је до сада "фокус" истраге било расветљавање најмонструознијих злочина за које је оптужена ова организована криминална група.

- Та гробница се у папирима не води ни на кога, а сазидана је по налогу Беливука и Миљковића - наводи извор Новости оперативна сазнања.

- Наводно, чак су и на надгробној плочи уклесана измишљена имена и стављене лажне фотографије, како би све деловало уверљиво. Потрага за њом неће бити ни једноставна ни лака. Осим ако нас неко од сведока окривљених не одведе директно тамо.

Да је ова криминална група, која је препознатљива по оптужбама да је на најмонструознији начин отимала и убијала људе, била врло вешта и "маштовита" у уклањању трагова, али и скривању доказа, било је јасно одмах по проналаску куће смрти у Ритопеку. Изјаве сведока су, такође, ишле у правцу тврдњи да је "мозак" ове екипе био Миљковић. Он је, наводно, увек био пун идеја кога и како убити, како уклонити трагове, шта са парама...

- Беливук се од њега није одвајао, иако су сви Вељка сматрали вођом, прави стратег и планер је био Миљковић - наводи саговорник.

- Умислио је да је "господар живота и смрти". Наводно, и идеја о гробници као својеврсном штеку је потекла од њега.

Да је ова крвава криминална екипа "типовала" околину Београда, за штекове и уклањање трагова, сведоче не само, до сада, пронађене две куће смрти - у Сурдуку и Ритопеку, већ и чињеница да су остаци једне од њихових жртава (докази за то да су они починиоци се још прикупљају) Александра Халабрина затрпани у плитком гробу на ливади у селу Парцани у околини Сопота.

- Чињенца је да су сва та места добро повезана асфалтним путевима и да се, у релативно кратком року, до њих стизало брзо од центра Београда - наводи наш саговорник.

- То је екипи одговарало.

Пуне руке посла

У наредном периоду, како наводи извор, истражни органи имаће пуне руке посла:

- Поред решавања нестанака, отмица и убистава, прикупљаће се и сазнања о сакривеном новцу Беливука и Миљковића.

Извор: Курир/Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА