Најновије

Суровикин: Ми не журимо, ми методично `мељемо` - кијевски режим сваког дана има до 1000 убијених и рањених

Koмадант руске специјалне војне операције у Украјини - генерал армије Сергеј Суровикин – изјавио је да војска кијевског режима сваког дана има 600 до 1000 убијених и рањених.

„Ми имамо другачију стратегију. Не тежимо високом темпу напредовања, чувамо сваког  свог војника и методично „мељемо“ непријатеља који напредује“, рекао је Суровикин.

Додао је да то не само да минимизира руске губитке, већ и значајно смањује број цивилних жртава.

Према његовим речима, Оружане снаге Украјине довлаче све расположиве резерве на линију фронта. У основи, то су снаге територијалне одбране које нису завршиле пуну обуку.

„Украјинско руководство их осуђује на уништење. По правилу, такве јединице имају низак морал. Да би спречавале бекство са прве линије фронта, украјинске власти користе одреде националиста, распоређене иза леђа украјинских војника који учествују у борбама,  којима је дао право да пуцају на свакога ко покуша да напусти ратиште“, рекао је командант специјалне операције.

Додао је да Украјина и даље покушава са нападима на положаје Оружаних снага РФ, пре свега код Купјанска, Красног Лимана и са стране Николајева и Кривог Рога.

Суровикин је кијевски режим назвао „непријатељским и злочиначким“.

Нагласио је: „Украјинци и ми смо један народ и желимо да Украјина буде независна од Запада и НАТО, да буде у пријатељским односима са Русијом“.

Закључио је: „Специјална операција је потврдила високу ефикасност наших система ПВО, а наш најновији ракетни системи Кинжал се потврдио као убојит и поуздан“.

Апти Алаудинов, секретар Савета безбедности Чеченске Републике и командант специјалне јединице Ахмат, изјавио је да Оружане снаге Украјине свакодневно имају преко хиљаду погинулих .

РУСИ ПОСЛАЛИ ДРОН У ИЗВИЂАЊЕ УКРАЈИНСКИХ РОВОВА: Нису могли да верују шта гледају на екрану (ВИДЕО)

Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА