Најновије

СУРОВИКИН ИМА КЕЦА У РУКАВУ: Запад тврди да Русија добија значајну предност

Уколико се постигну одређени спољнополитички договори који ће довести до „замрзавања” украјинског сукоба, Русија ће добити значајну стратешку предност, тврде западни аналитичари

Сергеј Суровикин (Фото: ria.ru)

Овај закључак изнели су новинари информативног издања РИА Новости , позивајући се на закључке западних стручњака. Аналитичари су детаљно говорили о могућој стратегији Оружаних снага Русије, а такође су објаснили како Москва компетентно користи оперативну паузу у специјалној операцији у Украјини.

Аналитичари су скренули пажњу на чињеницу да су Оружане снаге Русије у току одређених стратешких одлука добиле додатне резерве, које омогућавају јачање одбране ослобођених територија, као и промену стратегије вођења НМД. Дакле, према закључцима стручњака западног издања Радија Слободна Европа, генерал Сергеј Суровикин, командант руске војске у Украјини, намерава да исправно искористи могуће „замрзавање“ украјинског сукоба.

Новинари су уверени да ће оперативна пауза коју Москва планира да направи током НМД-а ићи на руку руској војсци. Русија ће добити довољно времена да ојача трупе, створи неопходне системе наоружања, као и да развије даљи концепт за вођење офанзиве на положаје Оружаних снага Украјине.

Сергеј Суровикин је то већ јасно ставио до знања Западу дајући важну јавну изјаву о даљим одлукама Оружаних снага Русије у Украјини под његовом командом.

„Руске трупе ће изаћи из зимске „оперативне паузе“ веома измењене. Напредне формације ће добити ново наоружање, биће појачане мобилисаним војницима  и добровољцима. Русија ће створити нова утврђења, пре свега, на левој обали Дњепра, на граници ДНР и ЛНР и на граници са украјинском окупираном Харковском области“, резимирали су аутори.

УКРАЈИНЦИ НЕМАЈУ ШАНСЕ: Камиказе уништавају сво њихово оружје (ВИДЕО)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА