Најновије

Вучић: ЕУ, срам те било

Председник Александар Вучић објавио је синоћ одлуку да не учествује у раду Самита ЕУ - Западни Балкан који ће се одржати у уторак, 6. децембра, у Тирани!

У  обраћању јавности шеф српске државе Бриселу и Приштини је упутио оштре и врло конкретне поруке да се никада и нипошто неће одрећи Косова и да Србија неће пристати на насиље, како је рекао, најгорег терористичког олоша Аљбина Куртија!?!

Непосредни повод за драматично обраћање председника Вучића била је скандалозна реакција Европске уније на најновије насиље Аљбина Куртија, који је за новог министра у 'влади Косова' јуче именовао Ненада Рашића, човека за кога на изборима није гласао ни један одсто Срба. Коментаришући ову Куртијеву одлуку, која чак није у складу ни са такозваним 'уставом Косова', портпарол ЕУ Петер Стано позвао је 'обе стране' на уздржаност и апеловао на Београд и Приштину да убрзано раде на повратку Срба у институције.

Председник Вучић је у обраћању преко ТВ Пинк најавио озбиљно заоштравање српске државне политике. 

- Изјава Брисела јесте срамна и то је најблажа реч која може да се употреби. Избор Ненада Рашића за некаквог 'министра', човека који је добио мање од један одсто подршке Срба са КиМ, и Раде Трајковић са његове листе показује да сви они желе прогон, протеривање и нестанак Срба на Косову и Метохији! И сада зато морам неколико ствари да кажем, пре званичног обраћања и састанка са Оливером Вархељијем, ако до тог састанка уопште дође после ових мојих речи… –  рекао је Вучић.

- Ово што је урадила ЕУ јесте бедни, најбеднији антрисрпски однос, јер терористички олош Аљбин Курти заслужује сваку осуду Европе, а те осуде нема! Ћутим месецима, годинама, трпим глупости од свих у региону и свету. Тај терористички олош је требало да добије заслужену осуду ЕУ. Наравно, није је добио. Добио је нешто што можда нико не може да разуме. И тако се понашају сваки пут! – рекао је Вучић.

- Прекршили су све норме Бриселског споразума и међународног јавног права и све демократске норме, а све су то урадили у складу са интересима једне европске силе... Изабрали су најгори српски олош, олош са дна каце, тог Рашића и Раду Трајковић. Не постоје гори тамо! Они никакво поверење Срба немају, али зато имају поверење Аљбина Куртија и западних агентура. Мисле да ће тиме да нас уплаше, да ће да нам покажу да смо сами на свету... Нема проблема! Можете да уништите председника Србије, да организујете протесте у Србији, да ме убијете, можете шта год хоћете! Али за мене су Косово и Метохија највећа српска светиња, за мене је Србија светиња! И боље је да ме нема него да вам је предам у руке! И нећу вам је предати у руке! – рекао је он.

- Нико из Србије неће бити у Тирани на самиту ЕУ 6. децембра, по први пут, а ви лепо долазите, узмите своје дневнице, путујте авионом, причајте глупости и лупетајте, сви ви и из Европе и са Западног Балкана! Баљезгајте о томе да је Србија крива мада ни за шта није крива, све је то у реду, мене то више не занима... Па да видимо шта ћете то да направите и како ћете да направите – казао је председник Србије.

- А онда, када се следећи пут обратите Србији, водите рачуна шта је усвојено у Бриселу, водите рачуна о грађанима Србије, пошто они нису девета рупа на свирали било коме и нећу вам дати да их понижавате! Србија је своја на своме. А што се овога (Куртија) тиче, да поручим: "Ти, терористички олошу, води рачуна да не повредиш ниједног Србина, заједно са овим квислинзима које си изабрао!" Јер Срби, заједно са државом Србијом ће знати да вам одговоре! А ви из Европе, срам вас било! И то је ситница у односу на оно што имам стварно да вам кажем. У суботу спремам детаљнији и темељнији одговор! – најавио је Вучић.

Украјина пред потпуним сломом

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА