Најновије

Срђан Ђоковић са руским навијачима шокирао Аустралију: Слово "Z", Путинове слике и заставе ДНР (ВИДЕО)

Срђан Ђоковић, отац Новака Ђоковића, појавио се међу навијачима нашег аса након убедљивог тријумфа над Андрејом Рубљовом и пласманом међу четири најбоља у Мелбурну.

Новак је одувао Рубљова максималним резултатом у дуелу после којег се на трибинама појавила српско-руска застава на којој је писало "Срби и Руси браћа заувек".

Велики број српских навијача је после победе изашао испред "Род Лејвер арене" и започео славље, којем су се придружиле и присталице из Русије.

Било је много тробојки у карактеристичним бојама, на једној је био и лик руског председника Владимира Путина, док се међу обележјима пронашла и застава Доњецке Народне Републике (ДНР).

После неког времена међу навијачима се појавио и Срђан Ђоковић, који је фотографисан баш са човеком који је носио заставу са ликом Путина. Он је на себи носио мајицу са словом "З" на грудима.

"Живела Русија", наводно је рекао Новаков отац, док су га присутни отпоздравили речима "живела Србија".

Медији преносе да је човек са којим је фотографисан путем видео снимка слао поздраве Александру Залдостанову, вође мотоциклистичке групе "Ноћни вукови", који је у одличним односима са Путином.

"Из Мелбурна, за нашу браћу у Москви", чује се на једном снимку.

Четворица навијача са овог окупљања удаљена су из комплекса после реакције обезбеђења и приведена због ношења руских обележја.

Она су забрањена на Аустралијан опену после првог кола, након меча првог кола између Рускиње Камиле Ракимове и Украјинке Катерине Бајндл, када је на трибинама истакнута руска застава, након чега је протестовао украјински амбасадор у Аустралији Васил Мирошниченко.

"Четворо људи је приликом изласка са стадиона показало неприкладне заставе и симболе, притом претећи члановима обезбеђења", наводи се у саопштењу Тенис Аустралије.

"Полиција Викторије је интервенисала, привела их и испитала. Комфор и безбедност свих нам је приоритет и наставићемо да сарађујемо са властима."

После тријумфа над Рубљовом, Ђоковића у полуфиналу очекује амерички тенисер Томи Пол, док ће се у другом наћи још један Рус. Карен Хачанов ће покушати да се пласира у своје прво гренд слем финале против великог фаворита Стефаноса Циципаса.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА