Најновије

РЕАКЦИЈЕ ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ: Ево шта кажу на одлуку о усвајању њиховог главног захтева - сви избори 2. јуна!

Након што је председница Скупштине Ана Брнабић најавила да ће локални избори планирани у јулу и августу буду кад и београдски – 2. јуна, реаговала је опозиција. Из Србије против насиља кажу да ће коначна одлука о учешћу на изборима бити донета у консултацијама са колегама из опозиције, објавила је агенција Фонет. Опозиција је током преговора окарактерисала тај њихов захтев као основни предуслов одржавања избора, а преговори владе и опозиције су трајали 17 дана.
Тешка прича...

Тешка прича...

Шеф Посланичког клуба Зелено-левог фронта Радомир Лазовић рекао је за Фонет да је председница Скупштине Србије Ана Брнабић била приморана на уступак опозицији и предлог да сви локални избори буду 2. јуна, али наводи да ће коначна одлука о учешћу на изборима бити донета у консултацијама са колегама из опозиције.

Мислим да је ово значајан успех опозиције која је натерала Српску напредну странку да устукне, рекао је Лазовић.

“Јасно је да су грађани у Београду и другим општинама спремни за промене и ако се одлучимо на излазак на изборе, то ће бити тешка борба, јер је мало времена, а услови су и даље тешки“, указао је Лазовић.

Председник странке Србија центар Здравко Понош изјавио је да не мисли да је добра понуда да сви локални избори буду 2.јуна, заједно са београдским, али и да то не значи да је не треба разматрати.

Понош је за Н1 рекао да ће колеге из коалиције Србија против насиља данас разговарати о овом новом моменту и одговорити на понуду, као коалиција.

Ана Брнабић је нешто раније рекла да је предлог да сви локални избори буду 2. јуна, да се у суботу одржи седница Скупштине Србије о измени закона о локалним изборима, а у недељу распишу избори.

Прочитајте ОВДЕ о акцији МУП-а Србије и хапшењу припадника “косовске” полиције

Извор: Правда / РТС / Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА