Најновије

Амерички Абрамс против руског Т-90: Ко је у вођству на глобалном тржишту оружја (ВИДЕО)

Санкције нису спречиле Русију да остане кључни играч на глобалном тржишту оружја. Износ уговора се повећава сваке године и сада достиже 15 милијарди долара.
T-90 МС (Фото: ЈуТјуб)

T-90 МС (Фото: ЈуТјуб)

Кључни партнери Русије су Кина, Индија, Алжир, Венецуела, Вијетнам и Ирак. На листи држава које увозе руско оружје ускоро ће бити и Иран , који  након укидања санкција добија ПВО систем С-300. РФ је на другом месту на листи водећих светских извозника оружја. Учешће на светском тржишту је 27 посто, што је близу водећих Сједињених Америчких Држава. Током протеклих пет година, раст руског извоза износио је скоро 40 посто. Руско оружје набавља више од 60 земаља. Поређењем оружја САД и Русије показује се предност руске опреме. Конкретно, руски борац Су-30 је супериоран у односу на амерички Ф-15с и у цени и у ефикасности. Абрамс је знатно скупљи од руског Т-90, а руски тенк ефикаснији од америчког. Амерички "Патриот" је по карактеристикама слабији ид С-300. Цена такође говори у прилог руских ПВО ракетних система. У руски извоз улазе Су-27, Су-30 и МиГ-29, транспортери и борбени хеликоптери, Т-90 тенкови, системи ПВО, подморнице и разарачи, муниција. Занимљиво је да је недавно Адмирал Џон Ричардсон, главнокомандујући америчке морнарице, изјавио је да НАТО мора више пажње да обрати на руску морнарицу називајући је највећом опасношћу у војном смислу за НАТО алијансу. О томе више можете прочитати ОВДЕ.
Прочитајте још:На страну Асада прешло племе о чијој суровости кружи легенда: Упознајте „Лавове источне провинције“ (ВИДЕО)Ово оружје ће Путин понудити Србији (ВИДЕО)
Извор: tvzvezda.ru/за Правду превео Илија Вуксановић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА