Најновије

„Југославија се распала на фудбалском терену“: Овако су то видели Италијани!

Лагуна представља више него интересантну причу. „Југославија се распала на фудбалском терену“, закључује јунак ове књиге којом се одаје поштовање феноменалном фудбалу једне земље које више нема.

Фото: Лагуна

Како је изгледала типична југословенска породица и зашто је фудбал постао њен равноправни члан? „Југословенски ноктурно“ прати једну такву заједницу кроз измишљен и „типичан“ случај Аце Мирковића и његове породице, као и дуги низ неразмрсиво испреплетаних спортских догађаја и историјских драма кроз читав развојни пут југословенског фудбала: од краја Другог светског рата до трагичног распада Социјалистичке Федеративне Републике Југославије.

Куриозитет је да су ову књигу написали угледни италијански новинари Емануеле Ђулијанели и Паоло Фруска мотивисани разговорима са легендама југословенског фудбала као што су Белодедић, Стојановић, Маровић, Панчев, Југовић... аутори смењују романсирану причу једног пасионираног навијача и стварна сећања фудбалера, који читаоце увлаче у низ победа и пораза, падова и успона, како у спорту тако и у животу.

У изврсном преводу Гордане Бреберине изнад свега се уздиже драж једне невероватне игре, способне да уједини, подели и изазове јединствена осећања.

„Југословенски ноктурно: Роман о једној генерацији“ можете наћи од четвртка 3. јуна у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари delfi.rs као и на сајту laguna.rs .

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА