Најновије

ИСПОВЕСТ АУСТРАЛИЈАНЦА КОЈИ ЈЕ СТИГО У СРБИЈУ: Изабрао си погрешно време да дођеш овде (ФОТО)

Један аустралијски држављанин пожалио се на Фејсбуку на непријатност коју је доживео приликом преласка границе Мађарске и Србије у тренутку аустралијске драме Новака Ђоковића. Он је своју исповест објавио на групи која окупља странце који живе у Београду.

Он тврди да живи у Београду, али да је туристички путовао у Мађарску, а да је то чинио и раније и није имао никаквих проблема са повратком у Србију до овог пута.

- Стигао сам на границу, возач је предао наше пасоше, граничар је рекао “Ах Аустралијанац, хахахха”, на српском је изговорио “изабрао си погрешно време да дођеш овде”. Одвојио ме је од остатка групе, викао на мене. Тражио је пратеће документе, ПЦР тест, зелени картон итд. Ова документа ми до сада нису тражили на мађарско-српској граници. Срећом имао сам сва документа, али ми је он рекао да морају да буду у папирној, а не дигиталној форми. То је лаж – јадао се овај Аустралијанац.

Он је уверен да се све догодило због Ђоковића.

- Онда је рекао да морам да будем задржан 10 дана док министарство не каже да ли ми је дозвољено да уђем у Србију. Стално је питао зашто желим у Србију, а ја сам му одговарао да живим у Србији. Требало је два и по сата да ме пусте да пређем – испричао је он и закључио да “ако имате аустралијски пасош спремите се да будете третирани као говно”.

Међутим, други странци у коментарима су му рекли да кука више него Ђоковић који је био данима у притвору и коме су одузети телефон и личне ствари и забрањено виђање са породицом. 

Не знамо да ли је ова исповест истинита, јер на поменутој групи поред размене искустава о Србији, информисања око послова за странце и других корисних информација има доста и шаљивих постова. Међутим, ако је истинита добро је чути да наши царници и полиција имају и даље смисла за хумор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА