Најновије

ДРАМА НА АМЕРИЧКОМ НОСАЧУ АВИОНА У ЈУЖНОМ КИНЕСКОМ МОРУ: Несрећа при слетању авиона, има повређених

Седам припадника америчке ратне морнарице повређено је када је амерички ратни авион Ф-35Ц, током рутинских операција, имао несрећу током слетања на писту носача авиона УСС ''Карл Винсон'' у Јужном кинеском мору, а пилот био приморан да се катапултира, саопштено је из Пентагона.

-Пилот се безбедно катапултирао из авиона и извучен је америчким војним хеликоптером. Он је у у стабилном стању, али укупно је седам морнара повређено, наводи се у саопштењу и прецизира да су тројица припадника морнарице морала да буду евакуисана до медицинске установе у Манили, док је четворо збринуто на броду и пуштено након указане помоћи, преноси Ројтерс.

Морнарица је саопштила да је покренула истрагу у узроцима несреће млазног авиона Ф-35 који производи компанија ''Локид Мартин''.

Америчко министарство одбране саопштило је раније данас да су две ударне групе америчких морнаричких носача авиона, које предводе бродови УСС ''Карл Винсон'' и УСС ''Абрахам Линколн'', у недељу почеле операције у Јужном кинеском мору, преоси Спутњик писања Тањуга.

У саопштењу је наведено да ће се изводити вежбе које укључују операције против подморница, ваздушни напади и ПВО с циљем јачања борбене готовости.

Курир.рс/Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА