Најновије

ОГЛАСИО СЕ РУСКИ ФСБ! Какве се то акције спремају на тлу Русије

НАТО координише украјинским специјалним службама и руководи њиховим акцијама које су усмерене против Русије и Белорусије, рекао је данас директор руске Федералне службе безбедности (ФСБ) Александар Бортњиков на састанку са председником Белорусије Александром Лукашенко и руководиоцима безбедносних служби чланица Заједнице независних држава (ЗНД).

"Алијанса координише диверзионим и терористичким активностима оружаних формација и специјалних служби кијевског режима, допуњује редове Оружаних снага Украјине страним плаћеницима и борцима који припадају међународним терористичким организацијама". Такође добавља украјинским диверзантима технологију и информациону подршку у циљу напада на руске цивилне и војне објекте, објаснио је Бортњиков.

Он је поновио да је Украјина постала платформа са које се врше напади на Русију и Белорусију и рекао да Запад такође покушава да против Москве окрене и Молдавију, због чега се руководство ове земље наговара да започне "чишћење" Придњестровља.

Према његовим речима, Запад жели да дестабилизује ситуацију у ЗНД-у и на томе активно ради тако што повећава шансе да дође до конфликта, како на територији Заједнице независних држава, тако и на њеним границама. ЗНД се данас суочава са изазовима који су без преседана, закључује он.

"Свет се нашао на ивици коренитих промена, а ЗНД се суочава са изазовима и претњама које су без преседана. САД, Велика Британија и њихови савезници из НАТО-а спроводе отворену политику усмерену на дезинтеграцију постсовјетског простора и уништење националног суверенитета наших држава. Вашингтон и Лондон се директно мешају у унутрашње послове земаља чланица ЗНД-а", рекао је Бортњиков.

ЗНД, подсетимо, чине Јерменија, Азербејџан, Белорусија, Казахстан, Киргистан, Молдавија, Русија, Узбекистан и Таџикистан.

СПРЕМАО СЕ ВЕЛИКИ ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД: Руси реаговали у последњем моменту

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА