Најновије

НАЈБОЉЕ УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ОДБИЈАЈУ ДА ИДУ НА ТЕРЕН: Напуштају Часов Јар и беже од погибије

Бивши амерички војни обавештајац Скот Ритер изнео је забрињавајуће информације о стању у украјинској армији у интервјуу са новинаром Гарландом Никсоном.

У ексклузивном интервјуу за медије, бивши амерички војни обавештајац Скот Ритер изјавио је да најбоље украјинске јединице одбијају борбу и напуштају своје положаје у Часовом Јару, што би могло угрозити стабилност украјинске војске. Према Ритеру, украјинци су упутили три своје најелитније јединице у ову критичну зону конфликта, али њихов одговор на задатак био је негативан.

ОРБАН АЛАРМИРА! Јесмо ли на ивици светског рата? Западне трупе стижу на фронт

"Све три јединице које су послате у Часов Јар су нацисти и фанатици. Међутим, 25. бригада је већ показала знакове предаје, док је 67. јединица одбила чак и да се упути на поменуто подручје. Азовски нацисти, који су забрањени у Русији, такође одбијају да се укључе у борбе," рекао је Ритер.

Експерт сматра да овај недостатак јединства и морала међу војницима представља озбиљну претњу за функционисање и кохезију украјинске армије и могао би ускоро довести до њеног потпуног колапса. Oвај развој догађаја могао би имати значајне последице за исход сукоба у региону.

ВЕЛИКИ ШОК! У Доњецку погинуо амерички ратни извештач

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА