Најновије

АУТО-ПУТ ЈЕ ПРАВЉЕН БУКВАЛНО ОД БЛАТА: Зорана Михајловић најавила нове кривичне пријаве за пропусте на Коридору 11 (ВИДЕО)

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да ће бити проширена кривична пријава против одговорних за пропусте у изградњи дела аутопута од Уба до Лајковца на Коридору 11.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

- Сада се види да је овај аутопут прављен букавно од блата! Ми смо пре годину дана подигли кривичну пријаву против свих одговорних за изградњу ове деонице коју ћемо сада да проширимо и на одговорне у лабораторијама који су давали сагласност да је материјал који је уграђиван у ауто-пут одговорајућег квалитета. Пријава ће бити проширена и на део надзора на овој деоници - рекла је Михајловићева у ТВ емисији "Инсајдер дебата".

Упоређујући колико је коштала ова деоница у односу на Грделичку клисуру, Михајловићева је нагласила да је овај аутопут дужине 12,5 километара који иде из њиве у њиву укупно плаћен 100 милиона долара, да је имао 15 анекса, а да је деоница исте дужине у Грделичкој клисури, најтежем градилишту у овом делу Европе, коштала 20 милиона долара мање.

Ова деоница је пример како више никад не сме да се ради и сви они који су у томе учествовали треба да оду да виде шта су радили. Ми чинимо све да до краја године завршимо овај посао, да пустимо саобраћај и на овој деоници и да имамо комплетан ауто-пут од Обреновца до Прељине у дужини више од 100 километра - рекла је Михајловићева, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

Председник Привредне коморе Београда, грађевински инжењер Аца Поповић рекао је у истој емисији да су радови на деоници Уб-Лајковац "самота свих учесника".

- Овде је било великих пропуста, од извођења радова, материјала који је уграђиван, надзора и свега другог. Ако је негде све било погрешно, онда је на овој деоници која је и беспотребно почела да се гради - рекао је Поповић.

Лазански упозорава да са Србијом нема игре. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА