Најновије

"МИЛО ЛОПОВЕ, НЕ ДАМО ТИ СВЕТИЊЕ"! Бошко Обрадовић спрејом исписао улаз у амбасаду Црне Горе (ФОТО)

Лидер Двери Бошко Обрадовић данас је спрејом исписао поруку на улазу у амбасаду Црне Горе која гласи "Мило лопове не дамо ти светиње".

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Обрадовић је најпре тражио пријем код амбасадора, како би му предао протестну ноту, међутим амбасадора није било па се лидер Двери одлучио да узме спреј и испише поруку на зиду поред улазних врата у амбасаду.

Предходно је данас делегација Српског покрета Двери, коју су предводили Бошко Обрадовић и Иван Костић, предала у Патријаршији у Београду писмо Патријарху Иринеју у коме се тражи заказивање хитног великог црквено-народног сабора у Подгорици.

У писму Патријарху Двери оцењују да је синоћно хапшење великог броја народних посланика и грађана у Црној Гори због противљења доношењу закона о верским слободама само финале покушаја урушавања духовног и националног идентитета Срба у Црној Гори од стране владајућег режима Мила Ђукановића.

“После укидања српског језика, затирања ћирилице, прогона свештенства Митрополије црногорско-приморске и укидања права на рад у државној управи свима који су се изјаснили као Срби, црногорска власт отишла је још даље покушајем да отме светиње СПЦ у Црној Гори. Скандалозни закон о верским слободама није ништа друго него неокомунистички акт против имовинских права Цркве која је у Црној Гори много старија од државе. Ова погубна и антиправна пракса црногорског режима сада може бити подстрек за друге режиме у окружењу да такође ударе на имовину СПЦ“, наводе Двери.

Додају да се слични покушаји узурпирања црквене имовине могу се очекивати у независној држави Хрватској, Босни и Херцеговини, посебно у Федерацији БиХ, као и на просторима лажне државе Косово, односно Косова и Метохије где смо, како наводе Двери, већ имали сличне случајеве да се присваја црквена, државна и приватна имовина Срба.

Покрет Двери позвао је Патријарха да хитно закаже велики црквено-народни сабор у Подгорици на који ће позвати представнике Срба из свих земаља региона и дијаспоре како би заједнички размотрили новонасталу политичку ситуацију која доноси несагледиве последице по српски народ и СПЦ на Балкану у будућности.

“Ако држава Србија ћути, ако Александар Вучић не сме ни реч да каже против свог политичког брата близанца, оца и ментора Мила Ђукановића, ако је комплетан политички врх у Србији нем на оно што се дешава Србима и СПЦ у Црној Гори, надамо се да врх СПЦ неће ћутати и да ће реаговати хитним позивањем свих Срба на окуп у одбрану светиња у Црној Гори“, истичу Двери и додају да на поменути ванредни црквено-народни сабор у Подгорици треба позвати све епископе, свештенство и монаштво СПЦ из Србије, региона и расејања, као и све политичке организације и удружења која подржавају српски народ и СПЦ у одбрани светиња у Црној Гори.

Прочитајте ОВДЕ шта пише у Закону о слободи вероисповести.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА