Најновије

ТУРСКИ ЛОВЦИ "Ф-16" СЕ РАЗБЕЖАЛИ! Кренули у велики напад на Хафтара, одједном улетели у зону смрти "Панцира С-1"

Четири руска система противваздушне одбране "Панцир С-1" успела су да присиле неколико турских ратних авиона Ф-16 да се повуку из њихове зоне деловања у Либији, објавила је у четвртак руска публикација Авиа.Про.

Ф-16 (Фото: Pixabay)

- Дан раније, постало је јасно да је 18. априла 2020. најмање 16 турских авиона пришло и делимично нарушило либијски ваздушни простор, желећи да нападну напредујуће снаге Либијске националне армије. Без обзира на то, четири ракетна система противваздушне одбране "Панцир С-1" одмах су присилили турске пилоте да се повуку, јер су рекли да ће запуцати - преноси руска публикација.

Либијска национална армија користи руски систем "Панцир С-1" којим је успела да обори неколико турских беспилотних летелица; међутим, ово је један од првих случајева где су упозорени авиони Ф-16.

- У овом тренутку, Турска не коментарише повреду либијског ваздушног простора, међутим, с обзиром на активну подршку снага Владе националног споразума, стручњаци су уверени да је Турска намеравала да изврши велики ваздушни напад - објава наставио.

Позивајући се на једног од својих војних аналитичара, Авиа.Про је саопштила да "Турска нема ракете које би уништавале копнене циљеве на великим даљинама и може се готово сигурно тврдити да ће већина турских борбених авиона једноставно бити уништена".

У марту, турски Ф-16 извели су ограничене операције на северозападу Сирије када су оборили сиријске ратне авионе који су летели дуж турске границе.

Руски Панцир оборио турски дрон у Либији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА