Најновије

ПОРТПАРОЛ РУСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ: Мила чека судбина Порошенка!

Председник Црне Горе Мило Ђукановић кренуо је против сопственог народа, оценио је Портпарол Руске православне цркве митрополит Волконски Иларион. Он је назвао прогоном дешавања око притварања митрополита будимљанско-никшићког Јоаникија.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

- Председник Црне Горе Мило Ђукановић кренуо је против сопственог народа. То да је отворено против Цркве, покушава да формира неку нову организацију, показује да он не разуме, као прво, суштину шта је Црква, а под два, не разуме сопствени народ. Српска православна црква у Црној Гори није нека страна организација. То је црква црногорског народа. И ако господин Ђукановић који, колико знам није крштен и који је атеиста, покушава да формира сопствену цркву, представља велику грешку – рекао је митрополит телевизији „Русија 24“, одсећајући да је овакву грешку направио и председник Украјине Петро Порошенко.

- Он је покушао да искористи насталу ситуацију и одигра на карту Цркве како би сакупио поене у својој предизборној кампањи. Као што знамо, та авантура га је довела до срамотног пораза на изборима.

Сигуран сам да господина Ђукановића чека иста жалосна судбина, ако не ревидира свој став, ако не престане са прогоном канонске црногорске Православне цркве – црногорске не по имену, већ по томе што је она црква црногорског народа – нагласио је Иларион.- Како би Ђукановић то разумео потребно је само да погледа на масу људи који су изашли на улице како би показали своју солидарност са притвореним епископом Јоаникијем.

Министар одбране осуо паљбу по диктаторској власти у ЦГ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА