Најновије

ВУЧИЋ САОПШТИО НАЈНОВИЈЕ МЕРЕ: Новчане казне, затварање кафића и клубова, ограничена окупљања!

Од сутра на две недеље затвармо ноћне клубове, сплавове и кафиће од 23 до 6 ујутру и затварамо све студентске домове у Београду, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Такође, забранићемо јавна окупљања у затвореном простору максимално до 100 људи и на отвореном до 500 људи, рекао је Вучић.

Од понедељка ће држава да наплаћује казне у јавном превозу и тржним центрима за неношење маски од 5.000 до 6000 динара, додао је он,

“Казне ће се кретати око 5.000 или 6.000 динара. Свако има право да буде неодговоран за себе, али не и за друге. Све ово су начини да сачувамо здравље и животе људи. Поштујем, као што сам и поштовао, мишљење струке. Лекари, ти дивни људи се боре, а неки говоре о њима све најгоре, псују их, проклињу”, рекао је Вучић.

Он је рекао да би волео да имамо повољнију ситуацију, али да је Београд највећи проблем и да је 82,5 одсто заражених у престоници.

“Сва остала места су под контролом, то је мање-више очекивано и уобичајено”, рекао је председник Србије гостујући на РТС, након састанка Кризног штаба за борбу против коронавируса.

Влада ће сутра донети одређене мере, напоменуо је Вучић.

“Да сам могао затворио бих Београд и увео бих седмодневни полицијски час”, рекао је Вучић, додајући да је стручни тим био против тога, али ако не буде ситуација под контролом не искључује ту могућност.

Додао је да се намерно изложио увредама и псовкама душебрижника који мисле да би боље водили земљу него он и мисле да чезне за тим да људи не могу да се крећу.

“Не, него знам да је то најбезболније да сачувамо животе људи”, казао је Вучић.

Додао је да не бежи од личне одговорности за спровођење најтежих мера, али да је њему здравље људи најважније.

“Ако ове три мере не донесу резултате, онда ћемо морати да идемо на нове мере”, истакао је председник Србије.

На питање шта значи затварање Београда, да ли ће бити затворене само градске општине или свих 17, он је рекао да је на стручном тиму да то одлучи.

Вучић је објавио нове оштре мере за Београд због крајње неповољне епидемиолошке ситуације.

Председник Србије рекао је да је ситуација у Београду 10 пута тежа него у Новом Пазару који је један од жаришта коронавируса у Србији.

Према последњим подацима, у Србији је данас регистровано нових 359 случајева коронавируса, а шест особа је преминуло. Тестирано је 9.013 особа, а на респираторима се налази 81 пацијент. Укупан број жртава тако се попео на 287, а број активних случајева је порастао на 1.996.

Ванредна ситуација је проглашена у Новом Пазару, Тутину, Крагујевцу и Врању, док су као жаришта означени Београд, Краљево, Ужице и Ваљево.

Вучић послао писмо Доналду Трампу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА