Најновије

"Вучићу требало нешто више од 24 сата да прекрши тачку из споразума који је потписао у Вашингтону"

Taкозвана председница тзв. Скупштине Косова Вјоса Османи реаговала је на вест из медија да је председник Србије Александар Вучић затражио од Турске да изврши притисак на Косово да не отвара амбасаду у Јерусалиму, наводећи да му је требало мало више од 24 сата да прекрши споразум потписан у Вашингтону о заустављаљу кампање против признања Косова.

Вјоса Османи (Фото: Јутјуб)

"Вучићу је требало нешто више од 24 сата да прекрши тачку 15 са обавезом коју је потписао у Вашингтону, а којом се захтева од њих да зауставе кампању против признања и да се уздрже од формалних или незваничних захтева другима да не признају Косово. Тако типично за Србију", навела је Османи у објави на Твитеру.

Поводом најаве признања Косова од стране Израела, Вучић је на конференцији за новинаре након састанка у Бриселу рекао "хајде да видимо шта ће Ердоган рећи Хашиму Тачију и Авдулаху Хотију", пренело је Косово онлајн.

"Разумем политичке игре у којима неко жели да каже како ће још једна муслиманска земља, да призна Израел", рекао је Вучић алудирајући на Косово.

"Одлично ако ће Косово да призна Израел, али мора прво Израел да призна Косово, а онда нека Косово ради свој посао", рекао је Вучић и додао "да видим шта ће Ердоган да каже Хашиму Тачју и Авдулаху Хотију“.

Додао је да су Србија и Израел пријатељске земље.

"Они су наши пријатељи, браћа и надам се да ће тако и остати и још једном их молим да размисле какву ће одлуку донети", рекао је Вучић.

Како је Вучић објаснио своје паничне покрете у Белој кући сазнајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА