Најновије

АНАЛИЗА - ПУТИН НЕ ЗНА ЗА ДЕФАНЗИВУ: Русија успешно разбија офанзиву запада на њене границе (ВИДЕО)

Упркос успеху Запада да створи низ криза и жаришта на границама Русије Путин се успешно одупире таквим нападима и нема говора да се Русија налази у дефанзиви или повлачењу, сматра Душан Гујаничић са Института за политичке студије.

Владимр Путин успешно узвраћа Западу (Фото: Јутјуб/Kremlin.ru)

Коментаришући покушаје нове прозападне власти у Молдавији да изазове нову кризу у Придњестровљу захтевима на повлачење руских трупа, Гујаничић каже да је Молдавија толико сиромашна земља да нема капацитета за оружани сукоб са било ким, а по најмање са Русијом. Он сматра да је Белорусија успешно одбрањена и да се Запад помирио да је то питање које не може да се решава без Москве.

Он је објаснио зашто губитак дела територија Нагорно Карабаха није геополитички пораз Русије и зашто Јермени нису добили подршку у овом рату.

Гујаничић се посебно осврнуо на понашање Турске која постаје регионални хегемон указујући да нема проблема на Кавказу, Балкану и Блиском Истоку у који Турска није уплетена. Он је објаснио компликоване односе Турске са Русијом и тачке сукоба интереса две земље.

Гујаничић коментарише и кризу Запада, односе унутар Европске уније, безбедносно стање у Француској, као и стање на Блакану међу бившим републикама СФРЈ.

- Хрватска се налази у економској и демографској катастрофи – каже Гујаничић додајући да се Србија упркос свим поразима 90их показала много жилавија од осталих република некадашње Југославије. 

 

Зашто у јануару може доћи до оружаног сукоба у САД сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА