Најновије

Добро чувана патриотска тајна Звездиних хероја из Токија! Делије, када ово сазнате, још више ћете их волети!

Пре тачно 29 година Црвена звезда је постала шампион света победом над Коло Колом у финалу Интерконтиненталног Купа у Токију.

Звездини хероји из Токија (Фото: Јутјуб)

Била су то тешка времена за нашу земљу, а тадашњи фудбалер црвено-белих урадили су нешто што је заиста за сваку похвалу.

Наиме, питање премија је била тема разговора у Звездином табору.

Руководство је имало предлог да награда за освојену светску круну буде 500.000 динара, а једна група играча захтевала је бар двоструко више. За учешће у „Тојота купу“ тражили су по 5.000 долара, а за победу – још 10.000 долара! Али, ако им не буде удовољено, спремни су да се одрекну било какве надокнаде...

На састанку са клупским руководством, у хотелу „Токио принс“, фудбалери су све изненадили и донели (не)очекивану одлуку.

- Одричемо се награда за учешће у „Тојота купу“ и евентуалну победу над Коло-Колом. Слава нам је вреднија од новца, то је једногласна одлука свих играча да са оваквим ставом изађемо пред руководство клуба - пренео је капитен Дејан Савићевић шта је разговарано иза затворених врата.

Такав потез Звездиних „звезда“ изненадио је бројне чланове Извршног одбора, присутне у Токију.

Генерални директор Владимир Цветковић, који је заправо једини водио бригу како ће Црвена звезда преживети у ситуацији кад не може ништа да наплати од европске титуле, рекао је:

- Алал им вера што су се одрекли премија! Тиме су свима ставили до знања да играју прво за Југославију, па себе и Црвену звезду.

Фудбалер испровоцирао геј лоби и добио жути картон због хомофобије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА