Најновије

УБИСТВО ИВАНОВИЋА: Приштински тужилац повукао оптужницу против Радоичића, разлози су "унутрашња и поверљива ствар"

Специјално тужилаштво Косова затражило је од Основног суда у Приштини да повуче налог за хапшење Милана Радоичића, што је овај суд потом и учинио, након медија, вест је потврдио и судија Ваљон Куртај.

ОЛивер Ивановић (фото: јутјуб)

„СТК (Специјално тужилаштво Косова) поднело је захтев за повлачење потернице и суд је, поступајући по његовом захтеву, повукао потерницу“, изјавио је за Каллxо судија Основног суда у Приштини, Ваљон Куртај.

Овај медиј контаткирао је представнике Специјалног тужилаштва који су, одбили да пруже детаље о разлогу за подношење оваквог захтева суду.

Како су навели – реч је о „унутрашњој и поверљивој ствари о чему се не могу изјаснити“, преноси Каллxо.

Непосредно пре званичне потврде о укидању налога за хапшење, приштинска Коха пренела је исте наводе – објавивши уједно одлуку Основног суда у Приштини.

Као један од разлога за подношење оваквог налога наводи се да потпредседник Српске листе, Милан Радоичић, од тренутка издавања истог – августа 2020, није приведен пред правосудне органе.

Синоћ је наводе о укидању овог налога коментарисао и председник Србије, Александар Вучић. Укидање налога за хапшење види као потврду онога што је он сам причао и раније – да Радоичић није укључен у убиство Оливера Ивановића.

Више од две године ви слушате свакога дана како је Милан Радоичић убица, а Вучић је скривени налогодавац, а шта ћемо сад? – упитао је председник.

Косовски правосудни органи потраживали су Милана Радоичића због наводне умешаности у убиство политичара Оливера Ивановића.

Радоичић се заједно са Звонком Веселиновићем сумњичи да је био вођа организоване криминалне групе која се доводи у везу са убиством Ивановића.

Они, међутим, нису обухваћени оптужницом коју је подигло Специјално тужилаштво због тога што косовско законодавство не дозвољава суђење у одсуству, а због чега је уједно претходно и поднет налог за хапшење.

Радоичића су претходно косовски органи покушали да ухапсе 23. новембра 2018. године у северном делу Митровице, али безуспешно. Специјално тужилаштво је потом затражило од Основног суда у Приштини да изда налог за хапшење Радоичића. Исти је издат 21. јануара 2019. године.

За то време он се у централној Србији појављује на састанцима српског државног врха и Српске листе.

Радоичић је одмах након што је оптужен за умешаност у убиство Ивановића негирао оптужбе које му се стављају на терет и поручио да се неће предати приштинским властима. На његовој страни је и српски државани врх који тврди да је невин.

Вучић заташкава шта су радили његов брат Андреј, Вулин, Бабић и други на пољима марихуане, опширније ОВДЕ.

Извор: КосСев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА