Најновије

КИСИЋ ОКРЕНУЛА ЋУРАК! Што мисли као лекар, не мисли као политичар: "Никад нисам рекла да је ванредно стање..."

Након седнице Кризног штаба у понедељак чули смо да медицински део тог тела тражи полицијски час и ванредно стање и да сматрају да је то једино решење у тренутној тешкој епидемиолошкој ситуацији. У изјави за Nova.rs, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић сматра да то, ипак, није једино решење, али одговор на питање које би то било решење није дала.

Дарија Кисић Тепавчевић (фото: Јутјуб)

“Никада нисам изјавила да је увођење ванредног стања једино решење, нити тако мислим”, кратко је одговорила Кисић Тепавчевић у СМС поруци.

На додатно питање какав би, пред сутрашњу седницу Кризног штаба, био њен конкретан предлог и какве мере за сузбијање пандемије би подржала, није дала одговор.

Одговор на питање да ли је затварање једино решење и да ли ће се на томе истрајати током сутрашње седнице Кризног штаба није добијен ни од имунолога Срђе Јанковића и епидемиолога Бранислава Тиодоровића и Предрага Кона.

Кисић је епидемиолог, али је министарском позицијом упловила и у политичке воде – могло би се рећи да припада и медицинском и политичком делу Кризног штаба.

Судећи према изјавама датим претходних дана, чини се да њене колеге из медицинског дела Кризног штаба немају дилему.

“Једино што може дати резултате је потпуно спречавање контаката. Мере које смо ми тражили су далеко оштрије, да све буде затворено осим прехрамбених радњи, апотека и бензинских пумпи. Медицински део Кризног штаба не може ни на који начин другачије да предлаже, сву тежину одговорности мора читаво друштво да преузме. Медицински део Кризног штаба зна да је оваква мера економски удар, али то је мера која штити животе. То морамо јавно да кажемо… Морају да се забране контакти који су незаштићени, иначе ћемо пући као звечка и тек ће онда постати јасно шта значи кад пукне здравствени систем”, рекао је Кон.

Из оног политичког дела Кризног штаба стижу потпуно другачије поруке.

Заменик градоначелника Горан Весић поручио је да је ванредно стање недопустиво.

“Нећемо допустити и не можемо да се сложимо са увођењем нулте толеранције на живот, а то би се и догодило уколико би био прихваћен предлог о увођењу полицијског часа, односно да седам или десет дана у Београду и Србији ништа не ради”, изјавио је Весић, пренео је Беоинфо. Он је подсетио да је прошли викенд показао да, уколико се радно време ресторана ограничи до 14.00 часова, настаје прави “стампедо” по ресторанима, теретанама и тржним центрима, те већи број људи борави на истом простору у краћем временском периоду.

И председник Србије Александар Вучић је рекао да не мисли да је Србија близу увођења ванредног стања. Шта ће превладати и да ли је претња ванредним стањем само пуко застрашивање које неће бити реализовано, остаје да се види након сутрашње седнице Кризног штаба која је заказана за 15 часова.

Не престаје застрашивање грађана, управник ковид Арене такође дао изјаву којом шири панику, ако желите да се уплашите читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА