Најновије

ЈЕДАН ЛАЖОВ, КУКАВИЦА И БЕЗОБРАЗНИК: Овако је владика Атанасије говорио о Вучићу (ВИДЕО)

Умировљени владика захумско-херцеговачки Атанасије Јевтић није успео да победи у животној борби. Водио је тешку битку са коронавирусом, коју је, нажалост, изгубио, па је јуче преминуо у 84. години у болници у Требињу.

Владика Атанасије (Фото: Јутјуб)

Владика Атанасије је остао упамћен као велики борац за угрожене Србе на Косову када је то било најтеже, посебно након 1999. године, док је помоћ напаћеном народу пружао и током деведесетих, када су ратови буктали.

Од Косова ниједног тренутка није одустајао, залагао се да се "косовски мит" сачува, а остао је упамћен и по томе што је Александру Вучићу у сваком тренутку говорио шта мисли о њему. Управо због тога је неретко био на мети СНС ботова, док му је на сахрани патријарха Иринеја приређено понижење, па је седео тек у петом реду.

Разлог за тако нешто је јасан - неслагање са председником Србије и јавна критика изрицана на његов рачун. А како је то Атанасије Јевтић причао о Вучићу?

- Овај кукавица, овај један обичан причало и, да не кажем ружну реч, лапрдало Вучић. Прича приче као да смо ми сисали весло. Нек` иде нек прича те прича у свом Бугојну. Али нека нам не соли памет, човек који ни у шта не верује. Лаже себе и друге и хоће нама да наметне своју идеологију безбожну. Како су то митови - па сву историју света покрећу велики митови, тј. велике истине које је Платон назвао митовима јер су у стању да покрену масе - тако је говорио владика Атанасије.

Вучић му то није заборавио. Иако му је било место у Храму Светог Саве, на сахрани патријарха, у првом реду, председник није хтео да Атанасија Јевтића гледа док држи "беседу"...

- Ако он не верује нека остави своју неверу за себе и за оно за шта заступа, а не да намеће једном народу! Један лажов и кукавица и безобразник. Ја сам овде написао у апелима, он је дефетиста, пласира народу дефетизам. Не само издају и предају потпуну. "Није наше све на Косову", каже он – а шта то није наше на Косову, нека каже. Лаже кад тако каже - био је оштар владика.

Остао је упамћен и његов говор на сахрани митрополиту црногорско-пориморском Амфилохију...

- Можда ме се сјетиш, није било давно, стао си пред дијете српско православно. Ја у тебе гледам, Шиптар нам пријети, а ти мени кажеш знаш ли ко те брани… мене руком грли Владика најдражи и мантијом брише сузе с мога лица, Косово ће издат само кукавица - гласила је порука коју је прочитао на сахрани Амфилохију умировљени владика Атанасије Јевтић.

Вучић само на један начин може да уведе ванредно стање. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА