Најновије

АКТЕР АФЕРЕ "НОВАРТИС": Па, морали смо због Задушница...

Ми смо незадовољни мерама донетим на данашњој седници Кризног штаба јер смо тражили оштре мере које ће обезбедити да смањимо контакте, наводи за РТС епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић.

Бранислав Тиодоровић, председник тендерске комисије за набавку вакцина против свињског грипа 2009. (фото: РТС принтскрин)

Бранислав Тиодоровић је гостујући у Београдској хроници навео да Медицински део Кризног штаба никада није предлагао полицијски час.

"Забрана кретања никада није била опција, не можемо зауставити живот, али морамо да обезбедимо да не функционише онај део где се трансмисија вируса преноси неограничено и без икакве препреке", истиче Тиодоровић.

Објашњава да је током седнице Кризног штаба било доста енергичног рада и сучељавања ставова.

"Ово је непрестана борба између оног што представља потребу за економијом и оног што на првом месту мора бити, а то је очување здравља нашег становништва. Ми смо практично још пре два месеца тражили да то буду врло оштре мере и врло озбиљна контрола спровођења тих мера. Мислим да је главни проблем био у мерама - надзору и контроли тих мера. Значи потребна је озбиљна, ригорозна контрола са спровођењем мера у целини", оцењује Тиодоровић.

На питање да ли смо пропустили прави тренута за оштрије мере наводи:

"На неки начин можда и јесмо, али знате како, није то у животу баш тако једноставно доносити одлуке у правом тренутку. Не желим тиме да правдам било кога ни Кризни штаб ни нас из Медицинског дела Кризног штаба него једноставно увек се нађете на избору тренутка тако смо и ове мере које смо донели данас ипак ускладили са оним што се сутра дешава - сутра су Задушнице и морали смо то да узмемо у обзир. Дакле, живот мора да тече, нормално, мора да буде под контролом, а понашање мора да буде у складу са предвиђеним мерама", истиче члан Кризног штаба.

Најважније је, истиче, спровести мере које ће омогућити да се потпуно контролише епидемиолошка ситуација и да се онемогуће контакти између људи како би се ширење вируса прекинуло.

Гост Београдске хронике истиче да су здравствени радници на ивици снаге.

"Наши здравствени радници - лекари, сестре, али и немeдицински рaданици који су у тим ковид болницама и центрима су на ивици снаге. Ово предуго траје. Траје дуго и за становништво  и оно је да кажем на ивици стрпљења, али здравствени радници су под сталним притиском", оцењује Тиодоровић.

Апелује на грађане да поштују све прописане мере јер како каже, само тако можемо победити вирус.

А још један актер афере Новартис, др Предраг Кон, прича сада једно, а друго је причао летос, погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА