Најновије

МАДУРО ПРОГОВОРИО НА РУСКОМ ПОСЛЕ ВАКЦИНЕ: Последица третмана руским цепивом (ВИДЕО)

Председник Венецуеле Николас Мадуро вакцинисан је против корона вируса руском вакцином Спутњик V, објавио је на Твитеру. Заједно са супругом Силијом Флорес добио је прву дозу лека.

Николас Мадуро (Фото: Јутју7б)

Већина медицинског особља Венецуеле вакцинисана је са Спутњиком V, рекао је Мадуро.

Кампања вакцинације уз употребу руског лека започела је у земљи 19. фебруара, прву вакцину примио је лекар из државе Миранда.

Мадуро је то назвао „сјајним тренутком који испуњава све Венецуеланце великом радошћу и надом и захвалио руском председнику Владимиру Путину на испоруци вакцине. После вакцинације је рекао: '’Спасибо!'’, односно захвалио се на руском језику, што су многи корисници друштвених мрежа шаљиво коментарисали како је он проговорио на руском после руске вакцине.

Испитивања „Спутњика V“ у Венецуели почела су у октобру. Укључили су сина Мадура Гуера и његову старију сестру Марију Терезу. Венецуелански лидер оценио је њихове привремене резултате као „врло добре“. Према имунологу Алексису Иполиту Гарсии Пинери, нико од добровољаца који су узели једну или две дозе лека није имао озбиљне нежељене ефекте, а вакцина је била ефикасна 91%.

Средином јануара Руски фонд за директна улагања објавио је да је венецуеланско Министарство здравља регистровало Спутњик V. Каракас се договорио са Москвом да земљи испоручи 10 милиона доза. Према Мадуру, лекари ће први добити вакцину, а затим наставници и представници покрета '’Ми смо Венецуела'’.

Мадуро је обећао да ће вакцина бити бесплатна за целокупно становништво земље. У првих 90 дана године, рекао је, власти планирају да вакцинишу 10 милиона људи.

До 5. марта у земљи је регистровано 141.356 случајева коронавируса, од којих се 133 хиљаде људи опоравило.

Аргентински председник Алберто Фернандез и потпредседник и бивши шеф државе Кристина Фернандез де Кирхнер такође су примили Спутњик V. Председник Боливије Луис Арсе такође је одлучио да се вакцинише руском вакцином.

Ко '’сеје'’ корону у Србији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА