Најновије

"Самоћа и друштво": Историјски документ који чува колективно сећање на Габријела Гарсију Маркеса!

Вулкан издаваштво доноси причу која вас неће оставити равнодушним. "Самоћа и друштво" ауторке Силване Патерностро представља усмену историју, односно биографију легендарног латиноамеричког писца Габријела Гарсије Маркеса. Ово је раскошан и редак историјски документ који чува колективно сећање на његов живот, те промишља о занимању писца из угла обичних људи, запитаних о томе како је дошао до рилкеовског нужног пакта са самоћом.

Фото: Вулкан

"Самоћа и друштво" – то је управо Габријел Гарсија Маркес. Усамљена и несигурна особа којој су били потребни пријатељи, као и наклоност и дивљење околине, упркос егоистичној свести о својој величини.


У својој аутобиографији " Living to Tell the Tale" Маркес каже: „Радује ме то што би усмена историја каткад могла бити боља од писане, а могуће је да сасвим несвесно измишљамо нови жанр неопходан литератури – фикцију о фикцији. 


Књига за све оне који воле Габријела Гарсију Маркеса и његово стваралаштво, те желе више да сазнају о његовом приватном животу, али и многобројним успесима које је постигао захваљујући свом преданом раду и таленту.


Књига "Самоћа и друштво" сачињена је из два дела. У првом делу Пре „Сто година самоће“ реч имају они који су га познавали пре него што је постао општевољена латиноамеричка икона. Фрагментирани текстови сачињени су од приповести његових рођака и пријатеља из доба када Маркес још увек није имао личног енглеског кројача нити енглеског биографа, и када још увек није проводио време са председницима и мултимилионерима. То је прича о малом дечаку из провинције који је одлучио да постане писац и успео у томе. Други део После „Сто година самоће“ описује човека који се крио иза легенде у коју се претворио Гарсија Маркес. Све од Аракатаке па до Баранкиље, Боготе, Париза и Мексико Ситија чини се да се самоћа која му је била потребна да би стварао своја ремек-дела претварала у неку врсту разуздане забаве кад год своје време није посвећивао писању.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА